Tørrfiskfilet av skrei | by Sisu design lab

Pakningsdesign

Tørrfiskfilet av skrei

Gryteklar

Å produsere god Tørrfisk er en møysommelig prosess. Det kreves både tålmodighet, kunnskap og riktige klimatiske forhold for at resultatet skal bli bra, akkurat som med en god vin. Bak dette produktet står en sammenslutning av flere produsenter av Tørrfisk fra Lofoten PGI.

Til tross for at andre land som f.eks. Italia har et bredt spekter av retter basert på tørrfisk, er det lite utbredt blant norske forbrukere. Et av målene med med dette prosjektet er å gjøre dette enestående produktet mer tilgjengelig i norske matbutikker. Tørrfisk er en viktig del av den norske kulturarven og en delikatesse i verdensklasse som fortjener spesiell oppmerksomhet. Produktet skal også lanseres i utlandet.

Ved å kombinere moderne minimalisme med elementer som peker på tradisjon, har vi laget en pakning som fremmer eksklusiviteten i produktet. Vi har fokusert på at fisken skal være godt synlig ved å lage en relativt stor åpen nisje, samt å bruke kontrastfarger som er med på å framheve innholdet.

1. plass, Arktisk verdiskapingspris 2018

Juryens begrunnelse:

Det lille designkontoret Sisu design lab i Svolvær har utarbeidet emballasjen og imøtekommer et moderne behov for 2 personer i en delikat forpakning. På pakningen vises symboler for tørrfiskhjeller på forsiden. På baksiden forklares tørrfiskproduksjon og anbefalinger. Juryen ville kjøpt fisken bare på grunn av emballasjen. Veldig flott! Innholdet er for øvrig like bra. Fisken flaker seg fint, ingen bukstykker. Ikke for salt, noe man da kan balansere selv. Fristende produkt å kjøpe. Juryen kunne også tenkt seg å tilberede fisken grillet eller stekt. Fagkokken i juryen falt pladask.

Finalist, Det Norske Måltid 2019

Årets sjømat foredlet

Tørrfiskfilet av skrei | by Sisu design lab
Tørrfiskfilet av skrei | by Sisu design lab
ENTRE Entreprenør | by Sisu design labSalMar visningssenter Finnsnes | by Sisu design lab