trrfisk1_vib

Pakningsdesign

Tørrfiskfilet av skrei

Å produsere god Tørrfisk er en møysommelig prosess. Det kreves både tålmodighet, kunnskap og riktige klimatiske forhold for at resultatet skal bli bra, akkurat som med en god vin. Bak dette produktet står en sammenslutning av flere produsenter av Tørrfisk fra Lofoten PGI.

Til tross for at andre land som f.eks. Italia har et bredt spekter av retter basert på tørrfisk, er det lite utbredt blant norske forbrukere. Et av målene med med dette prosjektet er å gjøre dette enestående produktet mer tilgjengelig i norske matbutikker. Tørrfisk er en viktig del av den norske kulturarven og en delikatesse i verdensklasse, som fortjener spesiell oppmerksomhet. Produktet skal også testes i utlandet.

Vi har laget en pakning som fremmer eksklusiviteten i produktet. Ved å kombinere moderne minimalisme med elementer som peker på tradisjon, har vi søkt å tydeliggjøre hvor produktet kommer fra. Et av kriteriene vi jobbet ut fra var at innholdet skulle være godt synlig. Det har vi løst ved å lage en åpen nisje i pakningen. Fargetonene står i kontrast til fisken, og bidrar til å fremheve den.

Tørrfiskfilet av skrei
Tørrfiskfilet av skrei